طرز تهیه لالک بادمجان،غذای محبوب شیرازی ها
به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، امروز قصد داریم طرز تهیه لالک بادمجان را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
لالک
پیاز
سیر تازه
شوید
نعناع
ترخون
ریحون
بادمجان
گاهی می توان به این محتویات مرغ، هویج و سیب زمینی نیز اضافه نمود.
روش تهیه لالک بادمجان شیرازی:
یکی از نکات مهم برای آماده کردن لالک بادمجان، آن است که از لالک ریز استفاده گردد. این لالک ها را ابتدا مانند تخمه و دانه های دیگر درون یک قابلمۀ مناسب بو می دهند.
وقتی لالک به خوبی برشته شد (که البته این برشتگی نباید به مرز سوختن برسد) در یک ظرف دیگر مقداری پیاز داغ درست می نمایند و بعد سیر تازه را به آن می افزایند. سپس نوبت به سبزی های معطر یعنی شوید، ریحون، نعناع و ترخون می رسد که یکی یکی وارد غذا می شوند.
نمک و ادویه نیز کم کم در جریان پخت غذا قرار می گیرند. بعد لالک را به این مخلوط اضافه نموده، مقدار کمی آب می ریزند و به غذا فرصت می دهند تا در محیط دربسته با خود خلوت نمایند و به مرحلۀ پایانی طبخ برسد.
در این فاصله بادمجان ها را سرخ می نمایند و پس از پخت کاملِ لالک، آن ها را کنار بشقاب گذاشته و با لالک میل می نمایند.
یکی از همراهان همیشگی این لالک بادمجان، ترشی های محلی به ویژه ترشی بادمجان است.
گاهی به جای بادمجان سرخ شده لالک را با مرغ به همراه هویج پخته یا سیب زمینی می خورند که اگرچه عناصر جدیدی برای این غذا به شمار می آیند، اما چیزی از لطف آن به عنوان یک غذای سنتی و لذیذ کم نمی کند.
منبع: گردشبان