اصفهان دیار خوراک های متنوع؛ از بریونی تا اوماج

به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، در سفر به استان نصف دنیا می توانید یکی از متنوع ترین ترکیب های قومیتی را ببینید. فارس ها، لرهای بختیاری، ترک های قشقایی، گرجی های مهاجر و عرب های کوچ گر ترکیبی از جمعیت اصفهان هستند. انواع مذاهب و ادیان مثل مسیحی ها و یهودی ها در این منطقه زندگی می نمایند.

اصفهان دیار خوراک های متنوع؛ از بریونی تا اوماج

اقلیم های متفاوتی در استان اصفهان، از منطقه ها کویری و خشک تا شهرهای مرتفع پربرف مثل سمیرم و فریدن وجود دارد. همین تنوع اقلیمی و قومیتی باعث شده تا گردشگران شهر اصفهان خاطرات خوشی از مزه های متنوع داشته باشند. اگر قصد شکم گردی در دیار گز و پل خواجو را دارید با ما همراه باشید تا مزه های متفاوت اصفهان را به شما معرفی کنیم. سفر به اصفهان و تنوع غذایی خاص این استان در کنار تنوع غذاهای محلی گیلان و بعلاوه غذاهای محلی مازندران خاطره ای دل انگیز برایتان ایجاد کند.

بریانی

در رستوران گردی های شهر اصفهان به جای کباب برگ و جوجه باید به سراغ بریانی یا بریونی بروید که معروف ترین غذاهای اصفهان است. این غذا را هم در رستوران های لوکس اصفهان و هم در بریونی فروشی های میدان نقش دنیا و خیابان چهارباغ و در هر نقطه ای از اصفهان می توانید میل کنید. سفر به اصفهان بدون تجربه بریانی که ترکیبی از گوشت گوسفند، جگر سفید و روغن حیوانی است کامل نمی گردد. این ترکیب در کنار ریحان و نان داغ و آبگوشت بریانی سرو می گردد.

خورش ماست

در بیشتر منوی رستوران های اصفهان نام این دسر اصیل اصفهانی را می بینید. برخلاف نام خورش که روی این غذا است در واقع یک دسر سرد و خوشمزه است. خورش ماست اصفهانی ترکیبی از گوشت گردن بره، ماست و زعفران و شکر است.

حلیم بادمجان

حلیم بادمجان اصفهان با برنج و گوشت گردن پخته می گردد و طعم آن با حلیم بادمجان شهرهای دیگر فرق دارد. این غذای اصفهانی در میان گردشگران بسیار معروف است و تقریبا در منوی تمام رستوران های شهر اصفهان موجود است.

آش اوماج

آش اوماج اصفهان ترکیبی از حبوبات (عدس، ماش و نخود)، اسفناج، پیاز و اوماج است و معمولا به عنوان میان وعده سرو می گردد. جالب است بدانید اوماج گلوله های کوچک آرد سفید است که در تهیه این غذا استفاده می گردد.

ماش و قمری

ماش و قُمری یک غذای سنتی اصفهان است که فقط در رستوران هایی که غذای سنتی دارند می توانید آن را بیابید. این غذای سنتی اصفهان ترکیبی خوشمزه از کلم قمری، گوشت و ماش است.

به پلو

به اصفهان را که می شناسید. در رستوران هایی که غذای سنتی اصفهان را دارند می توانید به پلو را امتحان کنید. مخلوطی خوشمزه از به و هویج و مرغ با دارچین و زیره و گلاب که در لابلای برنج دم کشیده است.

آش سماق

آش سماق اصفهان برخلاف دیگر آش ها که سبز هستند، نارنجی است و ترکیبی از عصاره سماق ، برنج و سبزی آش و گوشت قل قلی است. این آش را در آش فروشی های اصفهان می توانید مزه کنید.

دوغ و گوشفیل

باقلوا یا گوشفیل و ترکیب آن با دوغ طعمی جادویی دارد که بیشتر گردشگران از آن استقبال می نمایند و خاص شهر اصفهان است البته که اگر این طعم را دوست ندارید می توانید به فاصله 40 دقیقه ای از شهر اصفهان یه شهرستان شهرضا شهر سفال بروید و طعم سنتی آب هویج و باقلوا را مزه کنید.

قهوه

شربت خانه ها و کافه های اصفهان از مجذوب کننده ترین جاذبه های اصفهان در محله جلفای اصفهان است. جلفا محله تاریخی و ارامنه نشین با قدمتی 400 ساله است. در این محله می توانید قدم به قدم جاذبه های تاریخی را ببینید و قهوه دمی با کیفیت بنوشید. محال است دوستدار قهوه باشید و آرامش و لذت نوشیدن قهوه را در این محله از دست بدهید.

کباب چنجه قشقایی ها

هم در خود شهر اصفهان و هم در اطراف اصفهان (به سمت غرب و جنوب غربی اصفهان) می توانید کباب چنجه ای که به روش ایل قشقایی با گوشت تازه گوسفندی طبخ می گردد را امتحان کنید. این کباب برخلاف نام آن در آب جوش می خورد و سپس در کره سرخ می گردد و هم با نان محلی و هم پلو میل می گردد.

سمنوی شهرضای اصفهان

در اطراف شهر اصفهان مرنام سمنو پزان در آستانه تعطیلات نوروزی هر سال در شهرضا یا قمشه اصفهان برگزار می گردد. این مرنام قدمتی تاریخی دارد و دیدنی آن برای گردشگران هم فال است و هم دیدن. نکته جالب این است که سمنویی که در این مرنام قبل و در طول تعطیلات پخته می گردد به صورت رایگان برای اهالی و مسافران سرو می گردد.

تخمه پخته شهرضای اصفهان

شاید تا حالا به گوشتان نخورده باشد که تخمه کدو، هندوانه و آفتابگردان خام را با انواع سبزی معطر در قابلمه بپزند و میل نمایند. اما اگر گذرتان به اطراف شهر اصفهان و شهرستان قمشه (شهرضا) افتاد می توانید این تخمه را از بازار محلی خریداری کنید و مزه کنید.

کلام پایانی

مزه کردن غذاهای سنتی اصفهان بخشی از تاریخ این شهر است. پیشنهاد می کنیم در سفر به اصفهان در پی رستوران های سنتی باشید. در این رستوران ها غذاهای سنتی و مزه های گمشده تاریخی را که احتمالا کمتر امتحان کردید راحت تر پیدا می کنید. اما در این میان مراقب سلامتی خود نیز باشید، شاید مجبور شوید بعد از بازگشت از سفر یک رژیم غذایی مناسب برای خود انتخاب کنید.

منبع: همشهری آنلاین

به "اصفهان دیار خوراک های متنوع؛ از بریونی تا اوماج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصفهان دیار خوراک های متنوع؛ از بریونی تا اوماج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید