بهترین دیزی را در کجای تهران بخوریم؟
به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، آبگوشت که به آن دیزی و شوربا هم می گویند یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است. هزاران سال پیش عشایر موقع کوچ خود به محض رسیدن به نقطه ای دامی را سر می بریدند، گوشتش را بار می گذاشتند و با ریختن حبوبات در آن غذایی می ساختند که حالا یکی از لذیذترین و صمیمی ترین غذاهاست. آبگوشت غذایی ساده و خودمانی است. گوشت را با پیاز و حبوبات از صبح زود بار می گذاری و نتیجه غذایی هوس انگیز می شود. نان را در آب آبگوشت ترید میکنی و با ترشی و سبزی خوردن بر بدن میزنی و ظهرت کامل می شود. می گویند خوشمزه ترین دیزی همانی است که در خانه پخته می شود، ولی اگر در شهری مثل تهران که پر از رستوران است خواستی دیزی خوب و خوشمزه ای بخوری باید کجا بروی؟ اصلا بهترین دیزی سراهای مرکز کجاست؟
دیزی سرای ایرانشهر
طبخ دیزی آداب دارد. گوشت تازه و نخود و لوبیا را در ظرف های سفالی یا سنگی یا ظرف های فلزی استوانه ای می ریزند و در کنارش نان سنگک، سبزی خوردن و ترشی می گذارند، یعنی همان رسمی که دقیقا در دیزی سرای ایرانشهر تمام و کمال اجرا می شود. دیزی سرای ایرنشهر که کارش را از سال 86 شروع کرده یکی از رستوران های معروف تهران است و تخصصش فقط طبخ دیزی است. در جایی که فضایی سنتی دارد . دیوارهایش پر از نقاشی هایی از صحنه های نبرد شاهنامه و هزار و یک شب است، با طاق نماهایی که یادآور سراهای قدیمی است. انگار که مثلا در کاروانسرایی نشسته اید و دیزی می خورید.
در دیزی سرای ایرانشهر دیزی را در ظروف سنگی برایتان به همراه مخلفات فراوان می آورند . دیزی ای که خوب جا افتاده و همه چیزش به اندازه است. بعدش هم همانجا می توان چای و بامیه سفارش داد که چربی ها را بشوید. برای رفتن به دیزی سرای ایرانشهر باید چند نکته را در نظر داشت. اینکه دیزی سرای ایرانشهر رستوران شلوغی است و باید ماندن در صف های طولانی را به جان خرید و روزهای تعطیل فکر رفتن به آن را از سر بیرون کرد که حسابی شلوغ است. دوم اینکه اینجا فقط دیزی دارد و آن هم برای ناهار، پس اگر دیزی خور نیستید باید انتخاب جایگزینی پیدا کنید. از اینها گذشته با اینکه دیزی غذایی ساده و خودمانی است، ولی در دیزی سرای ایرانشهر برای رسیدن به آن باید خوب خرج کرد. قیمت هر پرس دیزی در اینجا45 هزار تومان است و هزینه مخلفات نیز جدا حساب می شود، ولی دیزی خورها معتقدند آدم پول کیفیت و جایش را می دهد و یک روز باید حساب و کتاب را کنار گذاشت.
آدرس دیزی سرای ایرانشهر: کریم خان، خیابان ایرانشهر، خیابان کلانتری، پلاک 52
رستوران آذری
دیزی غذای آدم های باصفاست و باید در جایی هم خوردش که حق مطلب ادا شود. رستوران آذری در جنوب تهران و میدان راه آهن نیز این خصوصیت را داراست و مشتریان زیادی از جاهای مختلف تهران دارد. فضایش صمیمی و خودمانی است و روی تخت می شود نشست و سر فرصت نان را در آبگوشت ترید کرد و بعدش هم گوشت کوبیده خوبی از آن ساخت. رستوران آذری تاریخی 140 ساله دارد و جزو آثار میراث فرهنگی است. بنابراین خودش یکی از جاذبه های گردشگری مرکز به شمار می آید. موسیقی زنده و سنتی دارد و در حین غذا نیز صدای آب حوض وسط رستوران را می توان شنید و تزئینات داخلش هم باعث می شود غذا بیشتر بچسبد.
رستوران آذری با اینکه غذاهای دیگری هم به جز دیزی در منویش دارد، ولی دیزی اش خیلی معروف تر است. صبح ها می توان املت ربی های خوشمزه ای در آذری خورد، ظهرها دیزی لذیذی بر بدن زد و شام هم یکی از غذاهای منو و مثلا کبابش را سفارش داد. قیمت هر پرس دیزی در رستوران آذری که شب ها نیز سرو می شود با نان، ماست، دوغ ،سبزی و ترشی 17 هزار تومان در می آید. فقط اینکه روزهای تعطیل خیلی شلوغ است.
آدرس رستوران آذری: میدان راه آهن، ابتدای خیابان ولیعصر، روبروی شهرداری ناحیه 4، پلاک 30
بهترین رستوران های سنتی تهران کدام هاست؟ بخوانید.
دیزی سرای طرشت
دیزی سرای طرشت که به دیزی ناصر قهرمانی هم معروف است، مغازه کوچکی است. آقا ناصر صاحب دیزی سرا، دکانش را با حال و هوای قدیمی اش حفظ کرده است. وارد مغازه می شوید و انگار پرت می شوید به دهه چهل. دیوارهای رستوران پر از عکس های هنرپیشه های قدیمی است و تیپ و قیافه و حرف زدن خود آقا ناصر هم آدم را یاد هنرپیشه هایی مثل ناصرملک مطیعی می اندازد. مغازه آقا ناصر از ساعت 5 صبح باز است و املت ربی های فرد اعلایی برای صبحانه دارد، ظهرها هم از ساعت 11 مغازه اش شلوغ است و با اینکه فضای مردانه ای بر آن حاکم است ولی خود آقا ناصر باعث تلطیف فضا می شود. فقط اینکه نباید از شوخی هایش ناراحت شد. قیمت دیزی در اینجا 10 هزار تومان است، یعنی همان چیزی که باید باشد.
آدرس دیزی سرای طرشت: شمال میدان آزادی، خیابان شهید صالحی، چهار راه طرشت شمالی (انتهای کوچه اکبری، جنب حسینیه بزرگ)
دیزی سرای چولمک
اگر فکر می کنید سیستم سلف سرویس و عباراتی نظیر پر کن ببر تنها مخصوص رستوران ها و فلافلی هاست اشتباه می کنید چون چنین سیستمی پایش را به دیزی سراها هم باز کرده. دیزی سرای چولمک اولین دیزی سرای سلف سرویس است و به رسم بیشتر دیزی سراها سفره خانه ای سنتی با میز و جایگاه های چوبی دارد و دیزی را در ظرف های سفالی برایت می آورند. روی میزی جداگانه نیز انواع و اقسام مخلفات از ترشی های مختلف گرفته تا سبزی و سالادشیرازی را گذاشته اند و هرچقدر خواستی می توانی در ظرفت بکشی.
دیزی سرای چولمک به غیر از دیزی که هر پرسش به همراه نان، ترشی و دوغ 25 هزار تومان درمی آید، صبحانه، کباب و جوجه کباب هم دارد که بیشتر از 20 تومان نیستند. چولمک سرویس بیرون بر هم دارد و می شود دیزی را داغ در خانه خورد.
آدرس دیزی سرای چولمک: عباس آباد، نرسیده به سینما آزادی، پلاک 442
رستوران تیلیت
نام رستوران تیلیت همه جوره آدم را یاد آبگوشت و دیزی می اندازد و با اینکه دیزی غذایی کاملا سنتی است، اما در رستوران تیلیت رنگ و بوی مدرنی به خود گرفته است. فضای رستوران دکوری امروزی دارد، دیزی را درظرف های سفالی سنتی می آوردند و روش طبخ دیزی نیز در اینجا کمی فرق دارد. در تیلیت تنها با همان آبگوشت سنتی و همیشگی روبرو نیستید و دیزی هایی با طعم های مختلف پیش رویتان است.
دیزی آجیل، دیزی بزباش، دیزی فلفلی و دیزی بدون چربی و دیزی زعفرانی از جمله دیزی های تیلیت است و هر نوع سلیقه ای را راضی می کند. در اینجا حتی برای گیاهخواران هم چاره ای اندیشیده شده و آبگوشت گیاهی هم عرضه می شود. در بدو ورود برایتان نان و پنیر و سبزی می آورند و بعدش دنیایی از دیزی و ترشی جلوی رویتان است. بعد از خوردن دیزی هم می شود همانجا چای زیره و نبات بر بدن زد. قیمت دیزی سنتی تیلیت 17 هزار تومان درمی آید. قبلا از رفتن به تیلیت باید میز رزرو کرد و ظهرها زودتر به خود جنبید.
آدرس رستوران تیلیت: سعدی شمالی، روبروی منوچهری، کوچه مصباح، پلاک 194
بهترین کباب تهران را کجا بخوریم؟ بخوانید.
پیشنهاد دیگر برای خوردن بهترین دیزی در تهران:
دیزی سالاری
آقای سالاری بیشتر از 30 سال است که دیزی می زند، در مغازه ای که تمیزی از آن می بارد. بیشتر روزها آقای سالاری 60 تا دیزی فقط برای ناهار می پزد. غذایش هم معمولا ساعت 1 تمام می شود و این معنی اش این است که اگر دیزی سالار را می خواهی بخوری باید زود دست به کار شوی .هنوز رسم و رسوم قدیمی در سالار حاکم است. تو که بروی رفتار صمیمانه صاحب مغازه باعث می شود فکر کنی سالهاست مشتری ثابتی. مه چیز هم از میز و جایگاه ها بگیر تا خود مغازه ساده است. دیزی را در ظروف روحی همراه سبزی و نان تازه و ترشی می آورند، دیزی ای که 18 هزار تومان آب می خورد. دیزی سالار محیطی مردانه دارد و اگر با خانواده بروید بهتر است.
آدرس دیزی سالار: خیابان سهروردی، پایین تر از خیابان شهید بهشتی، خیابان حسینی (سورنا)
دیزی لند
دیزی لند که اسمش آدم را یاد دیزنی لند می اندازد برخلاف دیزنی لند آبگوشت های خوبی دارد. دیزی را در ظرف های سنگی سرو می کنند و همراه سبزی، نان و ماست محلی و ترشی سر میز می آورند. در دیزی لند دو نوع دیزی سنگی هست. یک دیزی سنگی تشریفاتی که 24 هزار تومان است و دیگری دیزی سنگی معمولی که 18 هزار تومان است و با گوشت تازه ای طبخ می شود و بسته به انتخاب برایتان تند یا معمولی آورده می شود. در دیزی لند که فضایش سنتی است و در بیرون از رستوران هم جای نشستن دارد، به جز دیزی غذاهای دیگری هم سرو می شود. از غذاهایی مثل کشک بادمجان و کوفته گرفته تا ماهیچه و انواع کباب و غذای روز .
آدرس رستوران دیزی لند: شریعتی، ظفر، گوی آبادی، خیابان راجیان، پلاک17
دیزی سرای گلفام
خوردن دیزی در فضایی سنتی و متناسب با حال و هوای دیزی تجربه خوبی برایتان خواهد بود. دیزی فلفل این دیزی سرا را از دست ندهید.
آدرس: جردن ، خیابان گلفام ، پاساژ امیر
منبع: اسنپ تریپ