خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، در خصوص خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی چیزی شنیده اید؟ چرا برای درمان سرماخوردگی توصیه می گردد لیمو شیرین را بپزیم؟ اصلا برای درمان سرماخوردگی لیمو شیرین پخته بهتر است یا تازه؟ در این مقاله از در به آنالیز خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماری ها می پردازیم و روش های پختن و آب پز کردن لیمو شیرین را به شما آموزش خواهیم داد.
چرا لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی خوب است؟
در یک تحقیق که سال 2008 انجام شد، محققان فواید و خواص نوشیدن یک نوشیدنی گرم را مورد مطالعه قرار دارند. نتایج این مطالعه نشان داد، خوراکی ها و نوشیدنی های داغ می تواند و را بهبود بخشد.
اگر این مواد غذایی، به تنهایی سرشار از ویتامین ث باشند، مصرف آنها در دوره بیماری آنفولانزا یا سرماخوردگی، به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید. در خصوص به عنوان میوه مفید برای درمان سرماخوردگی، هم می توانید آب یا عصاره آن را بنوشید و هم لیمو شیرین را پوست بگیرید و به صورت تازه یا پخته مصرف کنید.
پختن لیمو شیرین چه تاثیری بر مواد مغذی آن دارد؟
این احتمال وجود دارد که لیمو شیرین بعد از پختن ارزش غذایی کمتری داشته باشد. چون پختن بعضی از میوه ها یا سبزیجات می تواند ویتامین ها و مواد معدنی را تجزیه کند، یا مواد معدنی و مغذی آن، به آبی که در آن پخته می گردد، منتقل گردد.
اما این همه ماجرا نیست. ممکن است برای بخواهید آبی که لیمو شیرین را در آن پخته اید، با یک شیرین نماینده بنوشید. از طرف دیگر در صورت مصرف میوه لیمو شیرین با پوست داخلی آن، میزان 77 میلی گرم ویتامین C به بدن می رسد، در حالی که مصرف آن بدون پوست داخل لیموشیرین، فقط دارای 53 میلی گرم ویتامین C است.
بنابراین بهتر است افراد، لیمو شیرین را با پوست داخلی مصرف نمایند.
خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی
در ادامه به شما درباره تاثیر خوردن لیمو شیرین به صورت پخته، آبپز یا کبابی شده خواهیم گفت.
1- درمان سرفه با لیمو شیرین پخته
در خصوص خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی، باید بدانید که پختن این میوه و خوردن آن به صورت گرم، می تواند گلو را گرم کند. گرم شدن گلو باعث کاهش و می گردد.
2- برطرف گرفتگی بینی
یکی دیگر از خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی این است که نوشیدن آب لیمو شیرین داغ قبل از خواب یا خوردن لیمو شیرین پخته می تواند به ، التیام سینوس ها و باز شدن راه های تنفسی یاری کند.
3- تقویت سیستم ایمنی بدن
لیمو شیرین چه به صورت خام و چه به صورت پخته، منبع عالی از ویتامین ث است که می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. این یعنی هر چقدر سیستم ایمنی بدنتان قوی تر باشد، احتمال اینکه به سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماری ها مبتلا شوید، کمتر خواهد بود.
با خوردن لیمو شیرین خام یا پخته، می توانید پیش از سرماخوردگی از بروز آن جلوگیری کنید و در صورت سرماخوردگی، روند بهبود را تسریع بخشید.
4- کاهش طول دوره سرماخوردگی
همان طور که گفته شد لیمو شیرین منبع مهم ویتامین C است. نتایج یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که ویتامین C می تواند طول مدت درگیری بدن با ویروس های سرماخوردگی را کوتاه کند.
سایر خواص لیمو شیرین پخته
مصرف لیمو شیرین آب پز شده یا پخته، علاوه بر فوایدی که برای سرماخوردگی دارد، می تواند سلامت و زیبایی پوست را بهبود می دهد و حتی به کاهش وزن افراد هم یاری می نماید. چون آب لیمو شیرین پخته به طور موقت بر سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد و فیبر موجود در آن نیز، فرد را تا مدت زیادی سیر نگه می دارد.
علاوه بر این برای افرادی که دچار بیماری سنگ کلیه هستند، خوردن لیمو شیرین پخته توصیه می گردد. بد نیست بدانید که مصرف نصف فنجان آب لیموشیرین پخته می تواند اسید سیتریک مورد احتیاج بدن برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه را فراهم کند. بعلاوه لیمو شیرین پخته با کاهش کلسترول خون، به سلامت قلب یاری می نماید.
بیشتر بخوانید: روش های خانگی درمان سنگ کلیه
چطور لیمو شیرین پخته را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟
روش های مختلفی برای پختن لیمو شیرین وجود دارد. حتما لازم نیست از مدل سنتی آن برای بهره بردن از خواص لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی یا تقویت ایمنی بدن خود بهره ببرید.
بسیاری افراد ترجیح می دهند لیمو شیرین را به صورت لایه لایه برش بزنند و برش ها را با پوست در آب داغ بیندازند یا لیمو شیرین را در آب بجوشانند تا یک نوشیدنی لیمویی درست نمایند.
با این حال، روش های جایگزین برای استفاده از لیمو شیرین پخته، چه در دوران سرماخوردگی و چه در حالت عادی و برای تقویت سیستم ایمنی بدن وجود دارد. در ادامه سه روش جایگزین برای استفاده از لیمو شیرین پخته در رژیم غذایی وجود دارد.
ضمناً برای مصرف راحت تر لیمو شیرین پس از پخت، از ، ، شیره شکر یا شیرین نماینده های طبیعی بهره ببرید.
پختن لیمو شیرین (روش 1)
در این روش ابتدا یک لیمو شیرین تازه را بشویید. سپس آن را از وسط با چاقو نصف کنید. لیمو را با دست فشار دهید یا از آبمیوه گیری دستی برای گرفتن آب آن بهره ببرید. پوست یا هسته آن را دور بریزید.
پس از آماده شدن آب لیمو شیرین، آب لیمو شیرین صاف شده را به یک لیوان آب تازه جوشیده اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید این نوشیدنی کمی از دما بیفتد و قبل از نوشیدن خنک گردد. سپس آن را میل کنید.
پختن لیمو شیرین (روش 2)
یک لیمو شیرین را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا قاچ شده برش دهید. برش ها یا تکه های لیمو شیرین را در یک فنجان آب تازه جوشانده شده و داغ بیندازید. روی لیوان را برای 5 دقیقه بپوشانید. می توانید میزانی عسل، نبات یا شیرین نماینده های طبیعی هم اضافه کنید.
بعد از اینکه لیمو ها نرم شدند و مواد مغذی شان خارج شد، درپوش را بردارید و نوشیدنی تان را هم بزنید. قبل از نوشیدن اجازه دهید تا خنک گردد. سپس آن را میل کنید.
پختن لیمو شیرین (روش 3)
در یک قابلمه کوچک، میزانی آب را به جوش بیاورید. یک لیمو شیرین تازه و شسته را به چهار قسمت برش دهید و به آب اضافه کنید. حدود 15دقیقه لیمو شیرین ها را در آب و روی شعله ملایم بجوشانید.
سپس لیمو ها را بیرون بیاورید و اجازه دهید سرد شوند. لیمو شیرین ها را فشار دهید تا آب آن ها خارج گردد. این آب را به همراه عصاره ای که لیمو شیرین را در آن پخته بودید، با میزانی عسل حل کنید. وقتی نوشیدنی تان خنک شد، آن را بنوشید.
کباب کردن لیمو شیرین (روش 4)
در این روش لیمو شیرین را روی حرارت گاز یا زغال به صورت کبابی یا گریل درآورید. یک لیمو شیرین را بشویید و آن را خشک کنید. از وسط، لیمو شیرین را برش بزنید. می توانید لیمو شیرین را به صورت حلقه حلقه هم در آورید.
یک توری را روی شعله ملایم گاز یا حرارت زغال افروخته بگذارید و لیمو شیرین ها را روی توری بچینید. اجازه دهید لیمو شیرین ها کبابی شوند. سپس آنها را از روی حرارت بردارید و رویشان را یک لایه عسل بمالید. وقتی لیمو شیرین ها از دما افتادند، آنها را میل کنید.
سوالات متداول
چرا لیمو شیرین پخته تلخ تر از لیمو شیرین تازه است؟
برای خیلی ها خوشایند نیست که لیمو شیرین پخته را مصرف نمایند. چون معمولا طعم این مدل لیمو شیرین، تلخی بیشتری نسبت به لیمو شیرین تازه دارد. دلیل تلخی لیمو شیرین وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است.
هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، طعم میوه، بیشتر به سمت تلخی می رود. اگر این ترکیبات در معرض هوا قرار بگیرند یا با آب جوشانده شوند، لیمونین و نارنجین موجود در آن با اکسیژن ترکیب شده و تلخ می گردد.
آیا لیمو شیرین پخته برای سرماخوردگی مفید است؟
بله. گرم شدن لیمو شیرین می تواند به عنوان یک نقطه قوت برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا باشد. اگر لیمو شیرین را بپزید و به صورت گرم مصرف کنید، به درمان سرفه، گلودرد، باز شدن راه های تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش دوره بیماری یاری می نماید.
منبع: medicalnewstoday
منبع: افق کوروش