درد قفسه سینه ناشی از استرس و اضطراب
به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، درد قفسه سینه اغلب با بیماری های قلبی ارتباط دارد. اما، آیا می دانید که این درد می تواند یکی از عوارض جانبی استرس یا فشار روانی و اضطراب هم باشد؟ در این قسمت اطلاعات دقیقی در مورد ماهیت درد قفسه سینه ناشی از استرس را متذکر شده ایم.
درد قفسه سینه و استرس
درد قفسه سینه اغلب با بیماری های قلبی ارتباط دارد. اما، آیا می دانید که این درد می تواند یکی از عوارض جانبی استرس یا فشار روانی و اضطراب هم باشد؟ در این قسمت اطلاعات دقیقی در مورد ماهیت درد قفسه سینه ناشی از استرس را متذکر شده ایم.
در حالت عادی، درد قفسه سینه، نشانه ای از مسائل مربوط به قلب، و یا بیماری های مرتبط با دستگاه تنفسی مانند ذات الریه و برونشیت است. بنابراین، هنگامی که افراد درد قفسه سینه را تجربه می کنند، معمولاً عجولانه پیشدستی کرده و نتیجه گیری می کنند که این درد باید به علت حمله قلبی باشد. شاید تعداد افرادی که از این مسئله آگاهی داشته باشند، زیاد نباشد، اما باید گفت که درد سینه ناشی از استرس و اضطراب نسبتاً معمول می باشد. اما، نبایستی آن را نادیده گرفت. توصیه می گردد با دکتر مشورت کرده و در اسرع وقت این علائم تشخیص داده شوند.
شیوه زندگی مدرن امروزی که به سرعت پیش می رود، یکی از دلایل به وجود آمدن استرس می باشد. استرس می تواند به دلایل متعددی به وجود آید که از آن جمله: استرس شغلی، استرس مربوط به خانواده، امور مالی، روابط، و مانند آن که فرد را از لحاظ جسمانی و روانی تحت تأثیر قرار داده و منجر به ایجاد مسائل زیادی در سلامتی می گردد. درد قفسه سینه یکی از علائم اصلی استرس است، و معمولاً با سرگیجه و یا عرق کردن همراه می باشد. بنابراین، چگونه درد قفسه سینه و استرس با یکدیگر ارتباط پیدا می کنند؟
☚هنگامی که در یک موقعیت استرس زا قرار می گیرید، غده فوق کلیوی، آدرنالین آزاد می کند. این امر باعث افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، هوشکمک، و انقباض عضلات می گردد. این تغییرات فیزیکی ناگهانی می تواند به درد قفسه سینه بیانجامد.
☚ثانیاً، استرس یکی از عوامل ایجاد فشار خون بالا یا افزایش فشار خون است. درد و ناراحتی در قفسه سینه نشانه ای از فشار خون بالا می باشد. بنابراین، افزایش فشار خون ناشی از استرس، می تواند به درد قفسه سینه بیانجامد.
☚ثالثاً، استرس هم یکی از دلایل بیماری بازگشت اسید به مری و یا بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) است. افرادی که مبتلا به بیماری رفلاکس اسید معده هستند، سوزش قلب و درد قفسه سینه را تحمل می کنند. از این رو، بیماری رفلاکس اسید معده، و به طور غیر مستقیم استرس، یکی از عللی هستند که کمتر شناخته شده و جزئی از درد قفسه سینه می باشند.
☚اضطراب حالت دائمیِ نگرانی یا ترس است که می تواند نشانه ای از یک اختلال روانی باشد. اضطراب باعث به وجود آمدن علائم بسکمک همچون: تنگی نفس، لرزش، احساس ناراحتی در حین تنفس، و غیره گردد. بعلت اختلال در تنفس، اکسیژن به مقدار کافی به قلب نمی رسد. که این امر می تواند به انقباض وگرفتگی عضلات منجرگردد. تمام این عوامل باعث درد در قفسه سینه می شوند.
در این لحظه، فردی که پیش از این دچار استرس و اضطراب شده، هنگامی که درد قفسه سینه را تجربه می کند، آن را با حمله قلبی اشتباه گرفته و احساس اضطراب بیشتری می کند. و مجدداً این حالت منجر به ناراحتی در قفسه سینه می گردد. بنابراین، درد قفسه سینه و اضطراب، یک دور باطل را تشکیل می دهند.به یاد داشته باشید
درد در قفسه سینه ناشی از استرس، هم می تواند در مردان و هم زنان مشاهده گردد.ماهیت درد قفسه سینه ناشی از استرس و حمله قلبی بسیار به هم شبیهند.
درد قفسه سینه، بدون هیچ گونه علت پزشکی شناخته شده، معمولاً به نام نشانه ای از اضطراب یا استرس در نظر گرفته می گردد.
دیگر اثرات مضر استرس عبارتند از: سردرد شدید، کمردرد، اختلالات قلبی، درد در شانه ها، و مانند آن است. اگر چه استرس علت فرعی درد قفسه سینه است، که معمولاً به هیچ گونه عوارض طولانی مدت منجر نمی گردد، اما نبایستی نادیده گرفته گردد. توصیه می گردد فوراً با پزشک خود مشورت کرده و تحت معاینه قرار گیرید.
اضطراب و درد استرس چگونه است؟
اضطراب معمولا از سنین کودکی شروع می گردد و در نوجوانی و جوانی هم وجود دارد ولی در سنین میانسالی و سالخوردگی شدت آن کاسته می گردد. استرس از شایعترین ناهنجاری های روان به تعداد میرود که با توجه به شیوه نادرست زندگی امروزه انسانها به یکی از اختلالات زمینه ساز انواع بیماری ها تبدیل شده است. اضطراب از نظر روحی و روانی می تواند مساعد کننده شروع افسردگی و وسواس باشد.استرس و درد قلب
اگر فرد مضطربی هستید, ممکن است احساس ترس و نگرانی کنید، دست و پاهایتان سرد گردد، قلب تان تندتر بتپد و همچنین با سرعت و تعداد بالاتری نفس بکشید, احساس درد های پراکنده در سر و گردن, اندام ها,قفسه سینه و شکم داشته باشید. در ادامه تفاوت درد قلب ناشی از استرس و درد تیپیک قلب را تشریح می کنیم.مهمترین ویژگی های درد قلب چیست؟درد تیپیک قلب مهم ترین نشانه بیماری انسداد سرخرگ تغذیه کننده قلب (سرخرگ کرونری) است. شدت درد قلب متغیر است به این معنی که بیمار در زمان شروع احساس درد قلب, احساس دردتان بیشتر می گردد و سپس آرام آرام کم شده تا حدی که درد قطع گردد. درد تیپیک قلب نیاز به مراجعه سریع به متخصص قلب و عروق دارد. نشانه های این درد عبارتند از:
1- درد قلب معمولا بین 2 تا 5 دقیقه طول میکشد .گاهی هم درد قلب در قفسه سینه, شانه ها و یا بازوها انتشار پیدا کندممکن است شما درد قلب را ناحیه ای از محدوده زیر فک تا بالای ناف از قبیل بین دو کتف, گردن, فک, دندان ها , شکم احساس کنید.
2- در اولین تجربه های درد قلبی ممکن است که درد در هنگام فعالیت های فیزیکی مثل راه رفتن و یا در هنگام هیجان و استرس ایجاد گردد.
3- درد قلب ناشی از فعالیت یا استرس در عرض یک تا پنج دقیقه بعد از متوقف کردن فعالیت بدنی و یا دور شدن از استرس برطرف می گردد.
درمان
تست استرس به معین عملکرد قلب تحت شرایط پُر تنش کمک می کند. در این آزمون، از فرد خواسته می گردد تا بر روی تردمیل راه برود، در حالی که عملکرد ضربان قلب و تنفس با دستگاه کنترل می گردد. این آزمایش همچنین به پزشک در تشخیص علت درد قفسه سینه کمک می کند که آیا این درد مرتبط با قلب می باشد و یا ناشی از استرس و اضطراب است. چنانچه علت درد قفسه سینه چیزی غیر از استرس باشد، دکتر روش درمان مربوطه را تجویز می کند. اختلالات اضطراب را می توان با درمان و رسیدگی تخصصی مداوا کرد. از سوی دیگر، چنانچه علت آن ناشی از استرس باشد، می توانید با پیروی از روشهایی که در ذیل ارائه شده، بر آن غلبه کنید.چگونه استرس را کاهش دهید
☜تکنیک های تمدد اعصاب همچون ماساژ، یوگا، مدیتیشن، و مانند آن، به کاهش استرس کمک می کنند. داشتن زمانی آرام و مفرح با دوستان هم به تمدد اعصاب کمک می کند.
☜گمان می رود که ورزش کردن، یکی از بهترین روشهایی است که می تواند استرس را از بین ببرد. شما می توانید هر نوع ورزشی را که دوست دارید، دنبال کنید و آن را هر روز به مدت 20 تا 30 دقیقه انجام دهید.
☜داشتن خوابی خوب در هر روز بسیار ضروری است. هر روز بایستی به مدت 6 تا هفت ساعت بخوابید تا مغزتان آرامش یافته و استرس کاهش یابد.
☜برنامه ریزی و سازماندهی درست کارهایتان، اختصاص زمانی برای خوردن وعده های غذایی سالم و مدیریت مؤثر زمان، مواردی هستند که می توان آنها را سریعاً امتحان کرد.
☜در نهایت، توجه داشته باشید که استراحت موقت در حین کار، رفتن به تعطیلات هر از چند وقتی، صرف وقت با عزیزان، و مانند آن، از روش هایی هستند که می توانند برای مقابله با استرس بکار فرایند.
چنانچه دردی متناوب در قفسه سینه احساس می کنید، بایستی به دکتر رفته و بلافاصله خود را تحت معاینه قرار دهید. مراقب خود باشید!سلب مسئولیت: این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته، و نبایستی جایگزین توصیه ها پزشکی متخصص گردد.
منبع: راسخون