راهکارهایی برای کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان

به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، تهران (پانا) - همزمان با فرا رسیدن ماه رمضان و ایام روزه داری، یک سوال این است که با توجه به گرمای نسبی هوا و احتیاج بیشتر بدن به نوشیدن مایعات، چگونه می توان از بروز احساس تشنگی جلوگیری کرد؟

راهکارهایی برای کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان

به گزارش ایسنا، قطع مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های تری بخش و خنکی بخش در کنار مواجهه با گرمای خورشید و عوامل گرم کننده دیگر مانند حرکت بدنی و غیر بدنی بویژه در فرد جوان و گرم مزاج، موجب کاهش رطوبت بدن و غلبه گرمی و خشکی بر قلب و کبد و معده می گردد و روح های طبی سه گانه نیز از تعادل بیرون می زند و فرد دچار تشنگی زیاد و عطش می گردد. البته عطش های مرضی ناشی از وجود ماده نامناسب در معده یا سو مزاج های گرمِ قلب نیز وجود دارد که ربط چندانی به روزه داری ندارد و شاید در این ماه تشدید شوند که ضروری است با مراجعه به درمانگاه های طب سنتی درمان شوند. این شرایط موجب خشکی پوست و مزاج، مسائل روحی، عدم تمرکز، افکار بد، کم خوابی و بد خوابی، عصبیت و تحریک پذیری و بی قراری و... بویژه در افراد گرم و خشک مزاج می گردد.

همه غذاها و ادویه گرم و خشک، غذاهای مولد صفرا، خوراک های چرب و سرخ کردنی، کارهای بدنی زیاد، مواجهه با گرمای روز و تابش آفتاب، بوها، فکرها، استرس ها و احساساتی که موجب افزایش گرمی در مغز، قلب، معده و کبد شوند موجب افزایش تشنگی می شوند. نخستین گام در کاهش عطش در روزه داری، پرهیز از عوامل زمینه ای ذکر شده است. اما در وعده های سحر و افطار نیز می توان با خوردن خورش های همراه با آلو، تمبر هندی و زرشک، پرهیز از خوردن میوه های گرمسیری همچون موز و انبه که زیاده روی در خوردن آنها موجب غلظت خون می گردد، پرهیز از خوردن خوراکی های عطش آور همچون بادنجان، کشک، ماکارونی، ماهی و کنسروها، مصرف کمتر شیرینی ها بویژه زولبیا، بامیه یا پشمک، نوشیدن شربت های سرکه شیره، سکنجبین یا شربت آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب یا آبِ آلو، نوشیدن عرق کاسنی به تنهایی یا همراه یک قاشق چایخوری تخم خرفه و نوشیدن ماالشعیر طبی به جای آب و چای و... از تشنگی زیاد در طول روز پیشگیری کرد.

یک توصیه دیگر برای رفع تشنگی هم این است که دو ساعت پس از افطاری، فالوده هندوانه با سکنجبین یا عرق کاهو و تخم خرفه یا فالوده خیار با سکنجبین میل کنید.

روش هایی برای کاهش عطش و حرارت در ساعات روزه داری

-بوییدن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب.

- اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق و شست وشوی سر و گردن با آب خنک یا گلاب.

- تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زائد قلب را کاهش می دهد.

- خواب روزانه حدود یک ساعت که بهتر است در حدود پیش از ظهر باشد یا دست کم نزدیک غروب آفتاب نباشد.

- توقف کمتر در آفتاب و کاهش فعالیت های جسمی و درگیری های فکری بویژه در محیط گرم.

- استفاده کمتر از رنگ های گرم و پوشیدن لباس هایی با رنگ های روشن و طبیعت خنک

- پرهیز از بوها و عطرهای گرم

- مالیدن روغن بادام یا بنفشه به بدن، شکم، گونه ها، پیشانی و پشت گوش

- استراحت کردن در جای تاریک با هوای خنک و بوهای خنک

تشنگی الزاما با نوشیدن آب رفع نمی گردد و مصرف تَری بخش هایی همچون خیار، کاهو، روغن بنفشه و... به تامین رطوبت مورد احتیاج بدن یاری می نماید. بخشی از تشنگی هم ناشی از عطش قلبی است که با نوشیدن آب خنک چندان رفع نمی گردد و تنها با قرار دریافت در محیط خنک رفع می گردد. سیب و آب سیب تقویت کننده معده، قلب و مغز است و مصرف سحرگاهی آن موجب می گردد فرد در طول روزه داری از عطش، التهاب معده و بی حوصلگی به دور باشد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "راهکارهایی برای کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهایی برای کاهش احساس تشنگی در ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید