اگر امکان سفر رفتن نداشته باشید، به جای آن چه می کنید؟

به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، دو عامل مهم وجود دارند که سدّ راه سفررفتن هستند و معمولا بین تمام آدم های دنیا مشترک اند: پول و زمان. امکان ندارد کسی بتواند کل روزهای سال را در سفر بگذراند. به هرحال پول از آسمان که نمی بارد. تازه اگر مشکل مالی هم نباشد، بالاخره وظایفی مثل کار، درس یا خانواده وجود دارند. به همین دلیل، می خواهیم دربارۀ فعالیت هایی صحبت کنیم که می توانند جایگزین سفر باشند، حتی اگر لذت شان با لذت سفر و گردشگری قابل مقایسه نباشد. در صفحه اینستاگرام چطور از شما پرسیدیم که اگر نتوانید به دلایلی مسافرت کنید، به جای آن چه می کنید و شما پاسخ های جالبی دادید. این مطلب حاصل جمع آوری و دسته بندیِ دیدگاه های شما و بررسی منابع معتبر در این زمینه است. همراه ما باشید.

اگر امکان سفر رفتن نداشته باشید، به جای آن چه می کنید؟

مطالعه قطاری ست برای سفر به سرزمین های دوردست

27 درصد! یکی از چیزهایی که در این نظرسنجی راضی مان کرد این بود که، در دسته بندی فعالیت های جایگزین سفر، مطالعه بالاتر از سایر موارد قرار گرفت. این یعنی کلی آدم کتاب خوان داریم! احسان، سعید، عذرا و بسیاری از کاربران دیگر مطالعه را جایگزین خوبی برای سفر می دانستند.

کاربر مهدی گفت:

مطالعه می کنم و فیلم نگاه می کنم… هرکدوم اینا یک سفر پرخاطره و مهیج هستش.

یکی از بچه ها با نام کاربری -mrf-1996-@ ایدهٔ جالبی را مطرح نمود:

یه کتابی که مربوط به جایی که دوست داشتم برم می خونم. بعد با google earth نگاه می کنم… تا الان خیلی مکان ها رو این طوری گشتم.

کاربری به نام سروش ناجی هم در بخشی از دیدگاهش سفرنامه ها را پیشنهاد کرد:

خواندن سفرنامه های حرفه ای از بزرگان خودمون و بزرگان سراسر جهان، ورزش مرتبِ روزمره، خواندن کتب کوتاه از تجربیات بزرگانِ هم دورهٔ خودمون، در سبک های زندگی شون در مواردی که شرایط جابه جاشدن نداشتند، پرداختن به یک هنر سنتی زیبای پارسی، نگاهی ریزتر به دغدغه های خودم و بررسی اونها و برنامه برای حل اونها و… .

چه چیزی بخوانیم؟

کتاب ها مانند یک قطار ما را به سفر می برند. به کشورها و سرزمین هایی که تا به امروز در آنجا نبوده ایم. کتاب ما را با فرهنگ بومیان منطقه ها دیگر جهان آشنا می کند و هر آنچه در سفر تجربه می کنیم برای مان به تصویر می کشد.

سفرنامه ها منابعی عالی برای این کار هستند. راوی سفرنامه کشورها و سرزمین های دیگر را طوری توصیف می کند که برای مان ملموس باشد. البته اگر سفرنامه دوست ندارید، می توانید رمان هایی را بخوانید که نویسنده در آنها موقعیت های جغرافیایی داستان را توصیف کرده است. بعضی کتاب ها هم شما را با قهرمان داستان درگیر می کنند، طوری که احساس می کنید در تمام جهت با او همراه هستید. بااین حال، اگر برای مطالعه فرصت ندارید، می توانید کتاب صوتی گوش بدهید.

موسیقی و فیلم راهی ست برای شناخت فرهنگ های دیگر

تماشای فیلم و سریال، مخصوصا به زبان خارجی، برای همراه شدن با ساکنان کشورهای دیگر از پشت پردهٔ نقره ای عالی است. فیلم های مستند و برنامه های جهانگردی ای که در آنها فردی تمام اماکن تماشای کشوری را به ما نشان می دهد یا با برقراری تعامل با بومیان آنجا، ما را با فرهنگ و آداب و رسوم آن کشورها آشنا می کند خودش می تواند سفری باشد که در آن حتی یک میلی متر از جای مان تکان نخورده ایم، اما سفری پرهیجان را تجربه کرده ایم!

26 درصد از کاربران هم با این عقیده موافق بودند. به نظر کاربری به نام مریم، فیلم تماشا خودش یه پا مسافرته و کاربر فلور خیلی جالب گفت:

فیلم های مستندِ مللِ مختلف رو می بینم. هم لذت می برم، هم حسرت می خورم که پولش رو ندارم برم از نزدیک ببینم. ولی وصف العیش نصف العیش.

چه فیلمی تماشا کنیم؟

محبوبه سریال های امریکایی و روشنا فیلم های مستند با موضوعات سفر به جاهای دور را پیشنهاد می کنند. بااین حال برای انتخاب فیلم، سریال یا موسیقی سلیقه ها فرق دارد. هر موضوعی را دوست دارید انتخاب کنید، اما با زبان اصلی خودشان و اگر برای تان مهم است بفهمید چه می گویند، زیرنویس آن را هم بگیرید. اتفاقا این کار مزیت دیگری هم دارد و آن این است که اگر در حال یادگیری زبان هستید، تمرین خوبی برای تان خواهد بود.

شهرگردی: پاگذاشتن جایِ پایِ جهانگردان

اگر روزی جهانگردی به شهر شما می آمد و قرار بود شهر را به او نشان دهید، او را کجاها می بردید؟ مسلما جایی در شهرتان را می شناختید که به او نشان دهید. حالا خودتان در شهرتان مانند یک جهانگرد رفتار کنید!

23 درصد از کاربران ما می گویند شهر خودشان کلی جاهای تماشای دارد که دیگر نیازی به سفر نیست.

کاربر سهیم گفت:

تو شهر خودم سفر می رم، با این تصور که جهانگردی هستم که برای اولین بار به این شهر آمده ام. از جاهای تاریخی و طبیعی تماشا می کنم. از غذای بیرون استفاده می کنم و شب، خسته، به هتلِ پنج ستاره خانه ام برمی گردم و این کار را تا دو سه روز ادامه می دهم.

مهربانو و سحر هم کوه یا کنار رودخانه یا آبشارهای نزدیک محل زندگی شان را انتخاب می کنند.

ببینید یکی از بچه ها با نام کاربری nokopok@ چه کار جالبی انجام می دهد:

پیاده روی در جهتهای مختلف و جمع آوری مواد بازیافتی که گاهی چیزهای جالبی برای کارهای هنری پیدا می کنم.

کابری به نام مهراد ماهیگیری را و کاربر دیگری به نام ناصحی پور پیاده روی کنار رودخونهٔ قلهک را جایگزینی برای سفر می دانند. اما کاربر سامان شهر خودش را مانند بهشت توصیف می کند:

من سردشت زندگی می کنم و برای تماشا جاذبه های طبیعی نیازی به مسافرت ندارم. فاصله تا دریاچهٔ سدّ سردشت: ده دقیقه، فاصله تا آبشار طبقاتی شلماش: نیم ساعت، فاصله تا چشمهٔ آب معدنی گراوان: ده دقیقه و فاصله تا کوه و جنگل صفر. بهشته اینجا.

کجا برویم؟

سعی کنید جاهای تماشای محل زندگی تان را کشف کنید. احتمالا خیلی جاها هست که تا حالا نرفته اید. اگر موزه، سالن تئاتر، پارک یا رستورانی هست که همیشه بی تفاوت از کنارش گذشته اید، معطل نکنید. حتی می توانید به محلات دیگر هم سری بزنید.

طبیعت گردی کنید. یکی از بهترین فعالیت هایی که به سفر شبیه است پیک نیک رفتن است. اگر هوا خوب است، مختصر وسایلی بردارید و به دلِ طبیعت یا پارکی کمی دورتر از منزل تان بروید و خوش بگذرانید. سفر الزاما به معنای رفتن به جاهای دور نیست.

اگر شهر یا روستای تان بسیار کوچک است و وجب به وجبِ آن را گشته اید، به نزدیک ترین شهر یا روستای مجاورتان بروید. نه هزینهٔ زیادی دارد و نه به زمان زیادی نیاز دارد.

دوستان: پایه های همیشگی خوش گذراندن

معمولا هر کسی در زندگی دوستانی دارد که پایهٔ انجام دادن هر کاری هستند. حتی آنهایی که همیشه غر می زنند ما هیچ دوستی نداریم و همیشه تنهاییم بالاخره کسی در اطراف شان پیدا می شود که چند ساعتی را باهم بگذرانند.

13 درصد از کل دیدگاه های کاربران به وقت گذراندن با دوستان و خانواده یا حتی دیدوبازدید اختصاص داشت. یکی از بچه ها با نام کاربری از سماوات (امیدواریم درست خوانده باشیم) گفت:

سعی می کنم از زندگی ام لذت ببرم و وقتمو با عزیزام پر کنم.

کاربر رسول گفت:

من معمولا اگر سر کار نباشم، مرخصی باشم و سفر نرم، حتما برنامهٔ استخر و تفریح با اطرافیان رو انتخاب می کنم. بسیار لذت بخشه.

کاربر پردیس هم دورهمی با دوستان را ترجیح می دهد:

دوستامو دعوت می کنم خونه مون یا می رم خونه شون تا با هم کلی خوش بگذرونیم.

چه کارهایی انجام بدهیم؟

بیشتر مواردی را که در این مطلب گفتیم می توانید با دوستان و خانواده به صورتِ مشترک انجام دهید. تنبلی نکنید! حالا که نمی توانید سفر بروید، به دوستان تان پیام بدهید و دورهمی، شهرگردی، سینما یا حتی پیاده روی را باهم برنامه ریزی کنید. اگر هم نشد، خانواده را راضی کنید که به پیک نیکِ یک روزه بروید و خوش باشید.

فضای مجازی محیطی ست برای همراه شدن با جهانگردان

اگر از همراهان همیشگی چطور باشید، احتمالا به یاد دارید که در مقاله ٔ چطور از روزهای به جای مانده تابستان لذت ببریم؟ گفته بودیم بی خیال رسانه های اجتماعی شوید! حالا هم با خودتان می گویید: چطور شد؟ بالاخره شبکه های اجتماعی را غلاف کنیم یا نه؟

واقعیت این است که هرگز گشت وگذار در فضای مجازی جایگزینی مناسب برای سفر و تفریح نیست. بااین حال، گاهی می توان از بعضی امکاناتِ این رسانه ها استفاده کرد. فضای مجازی می تواند در وضعیتی که امکان سفر وجود ندارد سودمند باشد. 6 درصد از کاربرانِ ما هم نظرشان این بود که گشت وگذار در فضای مجازی می تواند جایگزین خوبی برای مسافرت باشد.

مثلا کاربر الهه گفت:

می رم اینترنت. تو اینستا می چرخم. موسیقی گوش می کنم. کارهای خونه مو انجام می دم.

چطور از فضای مجازی به این منظور استفاده کنیم؟

در فیسبوک، اینستاگرام و سایر رسانه های اجتماعی، گروه هایی متشکل از بومیان و جهانگردان هستند که با سفر در جهانی واقعی یا با گردش در محل زندگی خودشان، تصاویر و ویدئوهایی را ثبت می کنند و با دیگران به اشتراک می گذارند. می توانید به این گروه ها بپیوندید و از اطلاعات آنها برای آشناشدن با محل زندگی شان استفاده کنید.

سفر مجازی جایگزینی خوب برای سفر واقعی ست

گاهی سفر رفتن می تواند بدون جابه جاشدن از مکانی که در آن هستیم صورت گیرد. تماشای ویدئوها و تصاویری از منطقه ها مختلف جهان یا مطالعهٔ کتاب های جهانگردی دربارهٔ آنها مانند این است که به همهٔ آن مکان ها مسافرت کرده باشید. 3 درصد از کل کاربران هم سفر مجازی را پیشنهاد کردند.

کاربری با نام کاربری dlrm-7724@ معتقد است که:

سفر فقط سفر مکانی مطلق نیست. سفر به درونِ خودِ آدم هم گاهی صفایی دارد که سفرِ مکانی ندارد. چه بسا که می توان چشم ها را بست و به تمام جهان سفر کرد: در عرض چند دقیقه. گاهی که امکانش نیست، بد به نظر نمی یاد پای صحبت های یک انسان بنشینیم و به زندگی او سفر کنیم. هم جهانی دیگری را می بینیم و هم فرد دیگری را می شناسیم. سفر یعنی گذشتن از جایی به جای دیگر و بازگشت دوباره به همان جا. و تعریف مطلق از زمان، مکان، خیال و… نیست.

کاربری به نام اصغر هم تغییرات درونی را بهترین نوع سفر می داند:

بَه چه سؤال جالبی. از زندگی لذت می برم. از این زمان و مکانی که توش قرار دارم بیشتر لذت می برم. با تغییرات زمان میشه لذت از مکان برد. یک فکر خلاق می تواند در همان زمان و مکان لذت ایجاد کند. برای لذت، آرامش و شادی به عوامل درونی متکی باش نه عوامل بیرونی.

به نظر کاربر دیگری به نام حنا رویای سفر کمتر از خود سفر نیست:

1. به سفر فکر می کنم و رویاشو تو فکرم می پرورونم. 2. توی اینترنت می رم درموردِ اونجایی که می خواستم برم سرچ می کنم و اگه فیلم مرتبطی وجود داشت می بینم.

کاربری با نام آسمونی گفت:

خیلی از جاهایی که نتونستم برم سفر اینترنتی داشتم. تصاویر طبیعت و مکان های تاریخی اش رو دیدم، درموردِش مطلب خوندم و حتی نوت برداری [یادداشت برداری] کردم تا روزی که امکانش فراهم بشه.

چطور سفر مجازی برویم؟

اگر نمی توانید به سفر بروید، دربارهٔ سفر بعدتان از حالا تحقیق و برنامه ریزی کنید. به عنوان ِمثال، شهر یا کشوری را که دوست دارید درنظر بگیرید و درباره اش تحقیقات کاملی انجام دهید. دربارهٔ مکان های تماشای، غذاها و خوردنی های معروف، نوع آب وهوای آنجا و وسایلی که لازم است، نحوهٔ اقامت و هتل ها، امکانات حمل ونقل و اگر کشور خارجی است دربارۀ مبادلهٔ ارز، مبدل برق و دربارهٔ زبان آن اطلاعات جمع آوری کنید. برنامه ریزی ممکن است ماه ها یا حتی یک سال طول بکشد.

دراین صورت، با یک تیر دو نشان زده اید: به سفری مجازی رفته اید که اگر امکانش فراهم نشد، چیزی را از دست نداده اید و اگر جور شد، حداقل برای برنامه ریزی و آماده شدن استرس نخواهید داشت.

بازی ویدئویی یکی از وقت پرکن های خاص است

تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد انجام بازی های ویدئویی، درصورتی که به اعتیاد تبدیل نشود، می تواند برای سلامت مغز و پرورش فکر مفید باشد. بازی ویدئویی می تواند زمان واکنش و هماهنگی بین چشم با دست را بهبود بخشد. همچنین در افزایش توانایی تجسم فضایی مانند چرخش فکری و درست کردنِ اشیای دوبُعدی و سه بعدی مؤثر است. از نظر 2 درصد از کاربران ما هم بازی های ویدئویی و مخصوصا تکنولوژی واقعیتِ مجازی خودش نوعی سفر است.

کاربری به نام مسعود می گوید:

ماینکرافت بازی میکنم. خودش مسافرته.

و کاربر دیگری به نام پویا هم واقعیت مجازی را پیشنهاد می کند:

یه دونه واقعیت مجازی بخر، باهاش بازی کن و مسافرت کن.

سفر واقعی آنجاست که دل خوش باشد

سفر چه واقعی باشد چه مجازی، خیلی وقت ها نمی شود که نمی شود. گاهی دلیلش کمبود پول است و گاهی زمان. اما خدا نکند که حسش نباشد. حال دل تان خوب و شادی های تان ماندگار! این مطلب را با دیدگاه زیبای یکی از کاربران مان به نام مریم به خاتمه می بریم:

سفر رفتن قصه ایه که با خلق وخوی ما و برداشت ما از سفر و تفریح نگاشته می شه. بعضی ها به دلیلِ چشم وهم چشمی می رن سفر. تو سفر کلی دعوا می کنن و اختلاف سلیقه دارن. اعصاب شون در طول سفر از همه چی داغونه. ولی وقتی به عکس و فیلم می رسه، کلی ژست عاشقانه می گیرن. ولی سفر برای بعضی ها خیلی ساده و با عشق و صمیمیت برگزار می شه. حتی این سفر می تونه همین اطرافِ شهر رفتن و دورشدن از هیاهوی شهر و شلوغی و انداختن قلاب ماهی گیری تو رودخونه و گرفتن ماهی و هورا باشه و خنده ای از تهِ دل بلند می شه که به کلِ اون طور سفرها می ارزه. خوشی اون جاست که دل خوشه. فاصله بی معناست… تمام.

منبع:چطـور

دو عامل مهم وجود دارند که سدّ راه سفررفتن هستند و معمولا بین تمام آدم های جهان مشترک اند: پول و زمان. امکان ندارد کسی بتواند کل روزهای سال را در سفر بگذراند. به هرحال پول از آسمان که نمی بارد. تازه اگر مشکل مالی هم نباشد، بالاخره وظایفی مثل کار، درس یا خانواده وجود دارند. به همین دلیل، می خواهیم دربارۀ فعالیت هایی صحبت کنیم که می توانند جایگزین سفر باشند، حتی اگر لذت شان با لذت سفر و جهانگردی قابل مقایسه نباشد. در صفحه اینستاگرام چطور از شما پرسیدیم که اگر نتوانید به دلایلی مسافرت کنید، به جای آن چه می کنید و شما پاسخ های جالبی دادید. این مطلب حاصل جمع آوری و دسته بندیِ دیدگاه های شما و بررسی منابع معتبر در این زمینه است. همراه ما باشید.

مطالعه قطاری ست برای سفر به سرزمین های دوردست

27 درصد! یکی از چیزهایی که در این نظرسنجی راضی مان کرد این بود که، در دسته بندی فعالیت های جایگزین سفر، مطالعه بالاتر از سایر موارد قرار گرفت. این یعنی کلی آدم کتاب خوان داریم! احسان، سعید، عذرا و بسیاری از کاربران دیگر مطالعه را جایگزین خوبی برای سفر می دانستند.

کاربر مهدی گفت:

مطالعه می کنم و فیلم نگاه می کنم… هرکدوم اینا یک سفر پرخاطره و مهیج هستش.

یکی از بچه ها با نام کاربری -mrf-1996-@ ایدهٔ جالبی را مطرح نمود:

یه کتابی که مربوط به جایی که دوست داشتم برم می خونم. بعد با google earth نگاه می کنم… تا الان خیلی مکان ها رو این طوری گشتم.

کاربری به نام سروش ناجی هم در بخشی از دیدگاهش سفرنامه ها را پیشنهاد کرد:

خواندن سفرنامه های حرفه ای از بزرگان خودمون و بزرگان سراسر جهان، ورزش مرتبِ روزمره، خواندن کتب کوتاه از تجربیات بزرگانِ هم دورهٔ خودمون، در سبک های زندگی شون در مواردی که شرایط جابه جاشدن نداشتند، پرداختن به یک هنر سنتی زیبای پارسی، نگاهی ریزتر به دغدغه های خودم و بررسی اونها و برنامه برای حل اونها و… .

چه چیزی بخوانیم؟

کتاب ها مانند یک قطار ما را به سفر می برند. به کشورها و سرزمین هایی که تا به امروز در آنجا نبوده ایم. کتاب ما را با فرهنگ بومیان منطقه ها دیگر جهان آشنا می کند و هر آنچه در سفر تجربه می کنیم برای مان به تصویر می کشد.

سفرنامه ها منابعی عالی برای این کار هستند. راوی سفرنامه کشورها و سرزمین های دیگر را طوری توصیف می کند که برای مان ملموس باشد. البته اگر سفرنامه دوست ندارید، می توانید رمان هایی را بخوانید که نویسنده در آنها موقعیت های جغرافیایی داستان را توصیف کرده است. بعضی کتاب ها هم شما را با قهرمان داستان درگیر می کنند، طوری که احساس می کنید در تمام جهت با او همراه هستید. بااین حال، اگر برای مطالعه فرصت ندارید، می توانید کتاب صوتی گوش بدهید.

موسیقی و فیلم راهی ست برای شناخت فرهنگ های دیگر

تماشای فیلم و سریال، مخصوصا به زبان خارجی، برای همراه شدن با ساکنان کشورهای دیگر از پشت پردهٔ نقره ای عالی است. فیلم های مستند و برنامه های جهانگردی ای که در آنها فردی تمام اماکن تماشای کشوری را به ما نشان می دهد یا با برقراری تعامل با بومیان آنجا، ما را با فرهنگ و آداب و رسوم آن کشورها آشنا می کند خودش می تواند سفری باشد که در آن حتی یک میلی متر از جای مان تکان نخورده ایم، اما سفری پرهیجان را تجربه کرده ایم!

26 درصد از کاربران هم با این عقیده موافق بودند. به نظر کاربری به نام مریم، فیلم تماشا خودش یه پا مسافرته و کاربر فلور خیلی جالب گفت:

فیلم های مستندِ مللِ مختلف رو می بینم. هم لذت می برم، هم حسرت می خورم که پولش رو ندارم برم از نزدیک ببینم. ولی وصف العیش نصف العیش.

چه فیلمی تماشا کنیم؟

محبوبه سریال های امریکایی و روشنا فیلم های مستند با موضوعات سفر به جاهای دور را پیشنهاد می کنند. بااین حال برای انتخاب فیلم، سریال یا موسیقی سلیقه ها فرق دارد. هر موضوعی را دوست دارید انتخاب کنید، اما با زبان اصلی خودشان و اگر برای تان مهم است بفهمید چه می گویند، زیرنویس آن را هم بگیرید. اتفاقا این کار مزیت دیگری هم دارد و آن این است که اگر در حال یادگیری زبان هستید، تمرین خوبی برای تان خواهد بود.

شهرگردی: پاگذاشتن جایِ پایِ جهانگردان

اگر روزی جهانگردی به شهر شما می آمد و قرار بود شهر را به او نشان دهید، او را کجاها می بردید؟ مسلما جایی در شهرتان را می شناختید که به او نشان دهید. حالا خودتان در شهرتان مانند یک جهانگرد رفتار کنید!

23 درصد از کاربران ما می گویند شهر خودشان کلی جاهای تماشای دارد که دیگر نیازی به سفر نیست.

کاربر سهیم گفت:

تو شهر خودم سفر می رم، با این تصور که جهانگردی هستم که برای اولین بار به این شهر آمده ام. از جاهای تاریخی و طبیعی تماشا می کنم. از غذای بیرون استفاده می کنم و شب، خسته، به هتلِ پنج ستاره خانه ام برمی گردم و این کار را تا دو سه روز ادامه می دهم.

مهربانو و سحر هم کوه یا کنار رودخانه یا آبشارهای نزدیک محل زندگی شان را انتخاب می کنند.

ببینید یکی از بچه ها با نام کاربری nokopok@ چه کار جالبی انجام می دهد:

پیاده روی در جهتهای مختلف و جمع آوری مواد بازیافتی که گاهی چیزهای جالبی برای کارهای هنری پیدا می کنم.

کابری به نام مهراد ماهیگیری را و کاربر دیگری به نام ناصحی پور پیاده روی کنار رودخونهٔ قلهک را جایگزینی برای سفر می دانند. اما کاربر سامان شهر خودش را مانند بهشت توصیف می کند:

من سردشت زندگی می کنم و برای تماشا جاذبه های طبیعی نیازی به مسافرت ندارم. فاصله تا دریاچهٔ سدّ سردشت: ده دقیقه، فاصله تا آبشار طبقاتی شلماش: نیم ساعت، فاصله تا چشمهٔ آب معدنی گراوان: ده دقیقه و فاصله تا کوه و جنگل صفر. بهشته اینجا.

کجا برویم؟

سعی کنید جاهای تماشای محل زندگی تان را کشف کنید. احتمالا خیلی جاها هست که تا حالا نرفته اید. اگر موزه، سالن تئاتر، پارک یا رستورانی هست که همیشه بی تفاوت از کنارش گذشته اید، معطل نکنید. حتی می توانید به محلات دیگر هم سری بزنید.

طبیعت گردی کنید. یکی از بهترین فعالیت هایی که به سفر شبیه است پیک نیک رفتن است. اگر هوا خوب است، مختصر وسایلی بردارید و به دلِ طبیعت یا پارکی کمی دورتر از منزل تان بروید و خوش بگذرانید. سفر الزاما به معنای رفتن به جاهای دور نیست.

اگر شهر یا روستای تان بسیار کوچک است و وجب به وجبِ آن را گشته اید، به نزدیک ترین شهر یا روستای مجاورتان بروید. نه هزینهٔ زیادی دارد و نه به زمان زیادی نیاز دارد.

دوستان: پایه های همیشگی خوش گذراندن

معمولا هر کسی در زندگی دوستانی دارد که پایهٔ انجام دادن هر کاری هستند. حتی آنهایی که همیشه غر می زنند ما هیچ دوستی نداریم و همیشه تنهاییم بالاخره کسی در اطراف شان پیدا می شود که چند ساعتی را باهم بگذرانند.

13 درصد از کل دیدگاه های کاربران به وقت گذراندن با دوستان و خانواده یا حتی دیدوبازدید اختصاص داشت. یکی از بچه ها با نام کاربری از سماوات (امیدواریم درست خوانده باشیم) گفت:

سعی می کنم از زندگی ام لذت ببرم و وقتمو با عزیزام پر کنم.

کاربر رسول گفت:

من معمولا اگر سر کار نباشم، مرخصی باشم و سفر نرم، حتما برنامهٔ استخر و تفریح با اطرافیان رو انتخاب می کنم. بسیار لذت بخشه.

کاربر پردیس هم دورهمی با دوستان را ترجیح می دهد:

دوستامو دعوت می کنم خونه مون یا می رم خونه شون تا با هم کلی خوش بگذرونیم.

چه کارهایی انجام بدهیم؟

بیشتر مواردی را که در این مطلب گفتیم می توانید با دوستان و خانواده به صورتِ مشترک انجام دهید. تنبلی نکنید! حالا که نمی توانید سفر بروید، به دوستان تان پیام بدهید و دورهمی، شهرگردی، سینما یا حتی پیاده روی را باهم برنامه ریزی کنید. اگر هم نشد، خانواده را راضی کنید که به پیک نیکِ یک روزه بروید و خوش باشید.

فضای مجازی محیطی ست برای همراه شدن با جهانگردان

اگر از همراهان همیشگی چطور باشید، احتمالا به یاد دارید که در مقاله ٔ چطور از روزهای به جای مانده تابستان لذت ببریم؟ گفته بودیم بی خیال رسانه های اجتماعی شوید! حالا هم با خودتان می گویید: چطور شد؟ بالاخره شبکه های اجتماعی را غلاف کنیم یا نه؟

واقعیت این است که هرگز گشت وگذار در فضای مجازی جایگزینی مناسب برای سفر و تفریح نیست. بااین حال، گاهی می توان از بعضی امکاناتِ این رسانه ها استفاده کرد. فضای مجازی می تواند در وضعیتی که امکان سفر وجود ندارد سودمند باشد. 6 درصد از کاربرانِ ما هم نظرشان این بود که گشت وگذار در فضای مجازی می تواند جایگزین خوبی برای مسافرت باشد.

مثلا کاربر الهه گفت:

می رم اینترنت. تو اینستا می چرخم. موسیقی گوش می کنم. کارهای خونه مو انجام می دم.

چطور از فضای مجازی به این منظور استفاده کنیم؟

در فیسبوک، اینستاگرام و سایر رسانه های اجتماعی، گروه هایی متشکل از بومیان و جهانگردان هستند که با سفر در جهانی واقعی یا با گردش در محل زندگی خودشان، تصاویر و ویدئوهایی را ثبت می کنند و با دیگران به اشتراک می گذارند. می توانید به این گروه ها بپیوندید و از اطلاعات آنها برای آشناشدن با محل زندگی شان استفاده کنید.

سفر مجازی جایگزینی خوب برای سفر واقعی ست

گاهی سفر رفتن می تواند بدون جابه جاشدن از مکانی که در آن هستیم صورت گیرد. تماشای ویدئوها و تصاویری از منطقه ها مختلف جهان یا مطالعهٔ کتاب های جهانگردی دربارهٔ آنها مانند این است که به همهٔ آن مکان ها مسافرت کرده باشید. 3 درصد از کل کاربران هم سفر مجازی را پیشنهاد کردند.

کاربری با نام کاربری dlrm-7724@ معتقد است که:

سفر فقط سفر مکانی مطلق نیست. سفر به درونِ خودِ آدم هم گاهی صفایی دارد که سفرِ مکانی ندارد. چه بسا که می توان چشم ها را بست و به تمام جهان سفر کرد: در عرض چند دقیقه. گاهی که امکانش نیست، بد به نظر نمی یاد پای صحبت های یک انسان بنشینیم و به زندگی او سفر کنیم. هم جهانی دیگری را می بینیم و هم فرد دیگری را می شناسیم. سفر یعنی گذشتن از جایی به جای دیگر و بازگشت دوباره به همان جا. و تعریف مطلق از زمان، مکان، خیال و… نیست.

کاربری به نام اصغر هم تغییرات درونی را بهترین نوع سفر می داند:

بَه چه سؤال جالبی. از زندگی لذت می برم. از این زمان و مکانی که توش قرار دارم بیشتر لذت می برم. با تغییرات زمان میشه لذت از مکان برد. یک فکر خلاق می تواند در همان زمان و مکان لذت ایجاد کند. برای لذت، آرامش و شادی به عوامل درونی متکی باش نه عوامل بیرونی.

به نظر کاربر دیگری به نام حنا رویای سفر کمتر از خود سفر نیست:

1. به سفر فکر می کنم و رویاشو تو فکرم می پرورونم. 2. توی اینترنت می رم درموردِ اونجایی که می خواستم برم سرچ می کنم و اگه فیلم مرتبطی وجود داشت می بینم.

کاربری با نام آسمونی گفت:

خیلی از جاهایی که نتونستم برم سفر اینترنتی داشتم. تصاویر طبیعت و مکان های تاریخی اش رو دیدم، درموردِش مطلب خوندم و حتی نوت برداری [یادداشت برداری] کردم تا روزی که امکانش فراهم بشه.

چطور سفر مجازی برویم؟

اگر نمی توانید به سفر بروید، دربارهٔ سفر بعدتان از حالا تحقیق و برنامه ریزی کنید. به عنوان ِمثال، شهر یا کشوری را که دوست دارید درنظر بگیرید و درباره اش تحقیقات کاملی انجام دهید. دربارهٔ مکان های تماشای، غذاها و خوردنی های معروف، نوع آب وهوای آنجا و وسایلی که لازم است، نحوهٔ اقامت و هتل ها، امکانات حمل ونقل و اگر کشور خارجی است دربارۀ مبادلهٔ ارز، مبدل برق و دربارهٔ زبان آن اطلاعات جمع آوری کنید. برنامه ریزی ممکن است ماه ها یا حتی یک سال طول بکشد.

دراین صورت، با یک تیر دو نشان زده اید: به سفری مجازی رفته اید که اگر امکانش فراهم نشد، چیزی را از دست نداده اید و اگر جور شد، حداقل برای برنامه ریزی و آماده شدن استرس نخواهید داشت.

بازی ویدئویی یکی از وقت پرکن های خاص است

تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد انجام بازی های ویدئویی، درصورتی که به اعتیاد تبدیل نشود، می تواند برای سلامت مغز و پرورش فکر مفید باشد. بازی ویدئویی می تواند زمان واکنش و هماهنگی بین چشم با دست را بهبود بخشد. همچنین در افزایش توانایی تجسم فضایی مانند چرخش فکری و درست کردنِ اشیای دوبُعدی و سه بعدی مؤثر است. از نظر 2 درصد از کاربران ما هم بازی های ویدئویی و مخصوصا تکنولوژی واقعیتِ مجازی خودش نوعی سفر است.

کاربری به نام مسعود می گوید:

ماینکرافت بازی میکنم. خودش مسافرته.

و کاربر دیگری به نام پویا هم واقعیت مجازی را پیشنهاد می کند:

یه دونه واقعیت مجازی بخر، باهاش بازی کن و مسافرت کن.

سفر واقعی آنجاست که دل خوش باشد

سفر چه واقعی باشد چه مجازی، خیلی وقت ها نمی شود که نمی شود. گاهی دلیلش کمبود پول است و گاهی زمان. اما خدا نکند که حسش نباشد. حال دل تان خوب و شادی های تان ماندگار! این مطلب را با دیدگاه زیبای یکی از کاربران مان به نام مریم به خاتمه می بریم:

سفر رفتن قصه ایه که با خلق وخوی ما و برداشت ما از سفر و تفریح نگاشته می شه. بعضی ها به دلیلِ چشم وهم چشمی می رن سفر. تو سفر کلی دعوا می کنن و اختلاف سلیقه دارن. اعصاب شون در طول سفر از همه چی داغونه. ولی وقتی به عکس و فیلم می رسه، کلی ژست عاشقانه می گیرن. ولی سفر برای بعضی ها خیلی ساده و با عشق و صمیمیت برگزار می شه. حتی این سفر می تونه همین اطرافِ شهر رفتن و دورشدن از هیاهوی شهر و شلوغی و انداختن قلاب ماهی گیری تو رودخونه و گرفتن ماهی و هورا باشه و خنده ای از تهِ دل بلند می شه که به کلِ اون طور سفرها می ارزه. خوشی اون جاست که دل خوشه. فاصله بی معناست… تمام.

منبع:چطـور

منبع: دیجیاتور

به "اگر امکان سفر رفتن نداشته باشید، به جای آن چه می کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر امکان سفر رفتن نداشته باشید، به جای آن چه می کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید