طرز تهیه کیک هلو اسفنجی مرحله به مرحله بدون آب و روغن
به گزارش وبلاگ آوای چکاوک، کیک هلو از خوشمزه تابستانی بدون آب و روغن و شیر است. طرز تهیه کیک هلو مجلسی خوشمزه با بافتی نرم، لطیف و اسفنجی و پف عالی را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.
طرز تهیه کیک هلو مجلسی با بافت اسفنجی
مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه
مدت زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک هلو بدون ماست (برای 8 نفر)
- آرد همه منظوره و الک شده: 1 و ½ لیوان فرانسوی دسته دار
- بیکینگ پودر: 1 و ½ قاشق چایخوری
- نمک: ¼ قاشق چایخوری
- کره نرم شده در دمای محیط: ¾ لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- تخم مرغ درشت در دمای اتاق: 3 عدد
- پوست لیموترش رنده شده: ½ قاشق چایخوری
- عصاره وانیل: ½ قاشق چایخوری
- هلو رسیده و نرم: 4 عدد میانه (بدون پوست و هسته به صورت مکعبی خرد کنید)
- پودر قند: اندازهی برای تزیین کیک
*هر لیوان فرانسوی دسته دار که ما آن را یک پیمانه در نظر می گیریم معادل 125 گرم آرد است. اگر ترازو دارید بهتر است آرد را حتما میزان بگیرید که بافت کیک شما شل یا خیلی سفت نگردد.
مراحل طرز تهیه کیک هلو ساده
کیک هلو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع کیک خانگی است که در فصل تابستان یک گزینه بی نظیر برای دورهمی های خانوادگی و پذیرایی از مهمان ها محسوب می گردد. در ادامه می توانید با طرز تهیه کیک هلو مرحله به مرحله آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن فر و قالب کیک
ابتدا فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد روشن و تنظیم کنید تا گرم گردد. یک قالب کمربندی 23 سانتی متری را چرب کنید و کف آن کاغذ روغنی بگذارید.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد کیک هلو
در این مرحله از طرز تهیه کیک هلو خانگی باید در یک کاسه آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. در یک کاسه دیگر کره نرم شده در دمای اتاق و شکر را با همزن برقی با سرعت میانه به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا کاملا پف کند و پوک گردد.
مرحله سوم؛ اضافه کردن تخم مرغ و مواد خشک به مایه کیک هلو
حالا تخم مرغ ها را یکی یکی بشکنید و به ترکیب کره و شکر اضافه کنید. بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ ترکیب را هم بزنید تا یکدست گردد. سپس پوست لیمو و عصاره وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله ترکیب مواد خشک که با آرد مخلوط نموده بودید را اضافه کنید. با دور کند همزن همه مواد را هم بزنید. همین که مواد با هم مخلوط و یکدست شوند کافی است چون هم زدن بیش از حد بافت کیک هلو را خشک می نماید.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن هلو به مایه کیک
در این مرحله هلوهای مکعبی خرد شده را اضافه کنید و کمی دیگر با لیسک مواد را مخلوط کنید. در صورت دلخواه می توانید اندازهی گردوی خرد شده هم اضافه کنید. خرد کردن هلوها به صورت مکعبی سبب می گردد آب هلو و شیره هلو بافت کیک را حسابی نرم و لطیف و خیس کنید. می توانید هلوها را پوره کنید اما هلو خرد شده به صورت مکعبی باعث می گردد که موقع خوردن کیک، بافت هلو زیر دندان تان بیاید که بسیار لذت بخش است.
مرحله پنجم؛ پخت کیک هلو در فر
در آخرین مرحله از طرز تهیه پخت کیک هلو مجلسی مایه کیک هلو را در قالب بریزید و به مدت 1 ساعت در طبقه وسط فر بپزید. در طول زمان پخت کیک به هیچ وجه درب فر را باز نکنید چون پف کیک می خوابد. بعد از پخت کیک آن را روی یک توری فلزی بگذارید تا سرد گردد و سپس روی آن پودر قند الک کنید. به جای پودر قند از شکلات آب شده هم می توانید بهره ببرید.
این بود مراحل طرز تهیه کیک هلو در فر. طرز تهیه کیک هلو برگردان و کیک هلو در قابلمه هم متداول است. برای پخت کیک هلو برگردان در فر و قابلمه می توانید مثل عمل کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه کیک هلو مجلسی
*برای تهیه این کیک اسفنجی به جای هلو از شلیل، زردآلو، توت فرنگی و … هم می توانید بهره ببرید.
*طرز تهیه کیک هلو اسفنجی مجلسی به صورت کاپ کیک پای هلو یا همان مافین و در قالب های کاپ کیک با همین مایه کیک می توانید درست کنید. با این اندازه مواد حدود 8 الی ده عدد کاپ کیک خواهید داشت.
*در صورت تمایل می توانید کیک را با که با خامه قنادی یا خامه صبحانه درست نموده اید تزیین کنید.
*مطالعه مقاله طرز تهیه پای هلو به همراه طرز تهیه خمیر پاستری را هم به شما توصیه می کنیم.
*اضافه کردن زعفران به کیک هلو موجب خوش عطر شدن و خوشرنگ شدن کیک شما می گردد.
*در صورت تمایل می توانید اندازهی پودر دارچین به کیک هلو اضافه کنید.
*برای تهیه کیک هلو نباید از هلوی خیلی نرم و له شده بهره ببرید، زیرا این نوع هلو در کیک آب می اندازد و حالت خود را از دست می دهد.
*برای اطمینان از پخت کامل کیک می توانید یک خلال دندان یا یک چنگال داخل کیک فرو کنید. اگر کیک به چنگال یا خلال نچسبید، یعنی کیک شما پخته و آماده است.
*در طرز تهیه کیک هلو بدون فر در قابلمه می توانید مایه کیک را داخل یک قابلمه نچسب بریزید. سپس یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و قابلمه را با حرارت ملایم روی شعله بگذارید تا کیک به آرامی پخته گردد.
سوالات متداول
در طرز تهیه کیک هلو چطور متوجه شویم که کیک کاملا پخته است؟
برای اطمینان از پخت کامل کیک می توانید یک خلال دندان یا یک چنگال داخل کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به چنگال یا خلال نچسبید، یعنی کیک شما پخته و آماده است.
طرز تهیه کیک هلو در قابلمه و بدون فر چگونه است؟
در طرز تهیه کیک هلو بدون فر در قابلمه می توانید مایه کیک را داخل یک قابلمه نچسب بریزید. سپس یک شعله پخش کن روی گاز قرار دهید و قابلمه را با حرارت ملایم روی شعله بگذارید تا کیک به آرامی پخته گردد.
منبع: افق کوروش